despre scriitorul octavian stoica

la targul de carte din aceasta toamna editura scripta va reedita un volum memorabil al autorului Octavian Stoica, care din pacate nu mai este printre noi, dar merita cu siguranta citit. eu am prefatat volumul si i-am scris si o cronica in revista Luceafarul. vad ca apare deja pe net:

Puţini dintre cititorii mai tineri de azi vor fi cunoscând admirabilul op al lui Octavian Stoica De-ale gurii din bătrâni, a cărui reeditare ar fi un neîndoielnic act de justiţie. Căci, în paginile acestei cărţi, îmbinând  erudiţia şi evocarea aburită de lirism, iar acribia documentaristului cu scriitura rafinată a unui  stilist de excepţie, autorul reuşeşte să realizeze nu doar o adevărată enciclopedie a gastronomiei româneşti tradiţionale, ci şi o mică bijuterie literară. Ea e destinată mai ales acelor amatori de literatură care nu-l dispreţuiesc pe îndepărtatul strămoş Anton Pann, zăbovesc cu voluptate prin mai vechile pagini ale lui Ghica şi Filimon, sunt gata să adere oricând la protocolul acelui club al mateinilor pe care îl năzuia Ion Barbu, au scormonit prin coşul lui Selim şi au zăbovit îndelung pe uliţele răsucite ale himericei Isarlâk, au savurat melanholile Prin­cipelui şi au cugetat cu nostalgie la vechile localuri bucureştene, pe unde cânta Zavaidoc, evocate în Groapa..

restul aici

2 răspunsuri sa “despre scriitorul octavian stoica”

  1. […] Posted on aprilie 1, 2010 by truedelights Octavian Stoica- despre crasma “La Paradis General-vinuri vechi si 9″  […]

  2. Domnule Octavian Soviany, ne puteti spune mai multe despre biografia si opera lui Octavian Stoica ? Pentru ca nu prea gasesc informatii despre acest autor minunat ! Ce carti a mai scris ? In ce reviste a mai publicat ? Stiu doar ca e de undeva din partile Barladului si a trait intre 1942-1995.

    Va multumesc !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: