Lansare Saviana Stănescu

Astăzi, 17 mai 2010, ora 18:00, în Sala Oglinzilor a Uniunii Scriitorilor din România (Calea Victoriei 115, Bucureşti), are loc lansarea volumului de poeme „Proscrisa” de Saviana Stanescu, Editura Vinea, colecţia „Nouăzeci”, cu o prefaţă de Octavian Soviany. Cartea va fi prezentată de Mircea Martin, Carmen Muşat, Ioana Ieronim şi editorul Nicolae Tzone, apoi va urma o lectură-performance din volum.

Volumul de versuri “Proscrisa” reuneşte primele cărţi de poezie ale Savianei Stănescu şi „Google Me!”, poeme în limba engleză.

Stabilită la New York din 2001, unde a făcut o carieră remarcabilă ca dramaturg, Saviana Stănescu a debutat ca poet în 1994 cu un volum care a provocat discuţii şi controverse: “Amor pe Sârma Ghimpată”. A urmat “Sfaturi pentru gospodine şi muze” în 1996 şi “Proscrisa – poem scenic” în 1997. Poemele sale au forţă dramatică şi personaje (în general) feminine puternice, aşa că trecerea spre teatru a fost firească. Poemul scenic “Proscrisa” s-a jucat la Teatrul Gerard Philipe din Paris în 1998, la festivalul Du Monde Entier. De atunci, Saviana Stănescu a încercat şi a reuşit să devină dramaturg, dar n-a încetat să rămână şi poetă. Este Fulbright Alumna.
În New York  s-a făcut remarcată şi cu volumul de poeme în engleză GOOGLE ME!, publicat de Vinea International şi distribuit de Ugly Duckling Press, precum şi cu mai multe volume de teatru. Printre piesele sale recente se numără „For a Barbarian Woman” (Pentru o femeie barbară), un text dramatic şi poetic care face o paralelă între viaţa lui Ovidiu la Tomis şi o poveste contemporană. Piesa a pornit de la ciclul de poeme Tristia – Scrisorile unei femei barbare (din vol. „Google Me”), care sunt replici la epistolele lui Ovidiu către Augustus.

Reclame

Un răspuns to “Lansare Saviana Stănescu”

  1. angela baciu Says:

    mi-e draga saviana si scrie minunat, sper s-o revad cat de curand.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: