cenaclu

miercuri, 6 aprilie, ora 17, 30, la sediul bibliotecii metropolitane va avea loc o noua sedinta a  cenaclului marin mincu. citesc andrei ruse si bogdan cosa.

Reclame

Un răspuns to “cenaclu”

 1. Raluca Sandovici Says:

  Ma gasesc dintr-o data hiperactiva intr-o manifestare despre care habar n-am.
  Am nemultumiri : se citeste prea repede , prea incet .Se invoca necunoasterea nivelului de receptivitate a textelor la nivel de pregatire profesionala al participantilor . Simplul cititor nu e suficient ?
  Cei care stiu despre ce e vorba noteaza ; sa nu cumva sa omita vreun aspect.
  Vreau sa ma las furata de text ; cand merge , merge, cand nu -ma intreb ce vina am .
  Lectura se incheie si incep comentariile ; toata lumea asteapta intai calificativele maestrilor – daca spun vreo prostie ?

  E mai bine ca tac.Incep sa-mi formez o imagine despre cum au „trait” textul ceilalti.Devine mai interesant decat textul insusi , pentru ca ii vezi polisemantismul.Aproape ca am uitat propria mea ascultare.Ii aud acum pe toti cei care vor sa se exprime.Imaginile mele initiale incep sa se destrame si textul imprumuta pe rand imaginea fiecaruia.
  Daca autorul nu trebuie identificat cu personajul…comentariul in mod cert nu are cum sa eludeze aspectul.
  Domnul Soviany are ambitia de a reface intregul dintr-o perspectiva a abordarii fractalice.Pentru moment mi se pare imposibil.Si totusi…

  E liniste. E pace.Sentimentul acesta total nu il ai decat in masura in care simti ca se creeaza ceva in tine ; nu sti exact ce anume.

  Acasa refaci filmul ; imaginile care au curs continuu le dezmembrezi intai , le sortezi ,le aranjezi ca si cum ai fi venit de la piata unde te fura peisajul si cumperi si lucruri de care nu ai nevoie.Oricum a fost ieftin.
  Sarpele anaconda suficient de mare si de cald in care sa te infasori confortabil iti provoaca un sentiment de bine mai ales cand ti se adreseaza cu un limbaj atat de familiar.Il clasifici la obiecte de lux.Ai aflat de la altii ca e un „principiu creator” ; au incercat sa-i identifice apartenenta in toate felurile .
  Nimeni nu vede in el simbolistica clasica din mistica crestina : sarpele e simbolul Diavolului . Cum ar putea fi cand iti promite dezvaluirea misterului ultim ?
  Nici nu mai conteaza daca halucinatia este reala sau vine sub impulsul drogului ; efectul e acelasi.
  „…lumea este condusa prin frica si teama…” , aproape ca ai uitat. Cand oare vreodata n-a fost asa cum am apucat noi ?Cum altfel sa imaginezi principiul primordial creator ?

  Si iar uiti.Uiti tot ce a fost , este si va fi vreodata perfect pentru o secunda si pentru totdeauna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: