șerholmică

Are aproape doi metri, e în aparență slab, dar neîntrecut în bătăile cu bastonul sau meciurile de box ce se încing câteodată la Daravera[1].

Tovarășul său nedespărțit este doctorul Rubin, fost autopsier la  institutul  de medicină legală, o persoană cu nasul puțin coroiat[2] [3] [4] [5] și maniere foarte plăcute, abstracție făcând de situațiile în care e în stare avansată de ebrietate.

Șerholmică s-a dedicat în ultima vreme activității de voluntariat, asumându-și rolul de detectiv amator al cartierului și e consultat uneori până și de angajații secției 12 – Poliție.

Ca urmare a  flerului său, numărul infracțiunilor de pe strada Eufrosina Popescu a scăzut în ultimii 4 ani cu 0,6 procente. Iar atunci când Pătrunjel, motanul doamnei Gealatu, zisă și Cobra,  s-a evaporat fără urmă, principalul suspect fiind desigur Tarzan (căci între cele două patrupede există din cele mai vechi timpuri o rivalitate atavică!),  nasul (și el coroiat) al lui Șerholmică a izbutit să dea de urmele dispărutului tocmai într-o pizzerie de pe Mihai Bravu, unde găsise mîncărică și căldurică, plus patru pisici, dintre care una de Angora.

Dar prestigiul lui Șerholmică era conferit mai cu seamă de lipsa unui ochi, pierdut se pare ( povestea lumea  la Daravera) într-o încăierare cu niște țigani din Vitan, iscată, acum vreo treizeci de ani, din pricină de amor.[6] [7] [8]

Orbita presupus goală, ascunsă sub un plasture negru  îi dădea o înfățișare impresionantă și îl ajuta să obțină niște venituri suplimentare, mai mari sau mai mici, la intersecția de la bariera Vergului, unde ieșea la lucru cinci zile pe săptămână.

Sâmbata și duminica frecventa cu asiduitate cimitirul Izvorul Mântuirii. Nici de aici nu venea niciodată cu mâna goală.

Lipsa de imaginație a delincvenților din ziua de astăzi îi provoacă periodic crize puternice de anxietate[9] [10], din pricina cărora trebuie să se interneze, cam de două ori pe an, la spitalul Dr. Bagdasar – Arseni, secția dezalcoolizare.

După asemenea perioade de spitalizare, dispărea de obicei de la Daravera pentru câteva săptămâni și-și făcea zilnic ceaiuri de sunătoare, în care turna însă vodcă din abundență.

Din fericire, n-a ajuns dependent niciodată de cocaină, ca Sherlock Holmes.


[1] Minciună sfruntată. Noi aici alcătuim o familie! (Patronul, fb)

[2] ???????. Incorect din punct de vedere politic! (Manole)

[3] Ăștia  ne sug sângele de sute de ani. (Furnică fb)

[4] Ai fi avut curajul să scrii chestia asta în 49, măi tovarășu ? (Leonte fb)

[5] Igen!  Na, că m-a luat gura pe dinainte…(Furnică fb)

[6]  Pe crucea me! Aista mă copiază aproape slovă  cu slovă. Pălește-l cu baltagul, Gheorghiță! (Mihail, fb

[7]  Cu tot respectul, maestre, se vede că sunteți din interbelic! Ce face autorul aici se numește intertextualizare! Înainte să faceți apeluri la violență, ar trebui să vă puneți la curent cu teoria postmodernistă. O citirăți pe Linda Hutcheon? Auzirăți de Julia Kristeva? (www.postmodernismul. ro)

[8] Nici nu voi să aud. Eu mă mulțumesc cu Vitoria me (Mihail)

[9] Pe naiba anxietate! Delirium tremens!  Ce poate să fie mai grețos și mai deprimant decât o asemenea adunătură de bețivani ! (Fundația Alcoolicul Anonim)

[10] Lasă, că ați tras și voi la măsea! (www.daravera.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: