la timisoara

ce au zis ziarele

Cu Soviany, despre Apocaliptica textului

Vineri, 12 06 2009, 17:10 http://www.agenda.ro/news/news/19993/cu-soviany-despre-apocaliptica-textului.html
Codrina Diana Tomov
daniel vighi, robert serban, eu, serban foarta

daniel vighi, robert serban, eu, serban foarta

Despre ultimii douazeci de ani de literatura si tendintele care o bantuie s-a vorbit la Libraria Caligraf, unde Octavian Soviany, cunoscut ca prozator, poet, dramaturg a intrat pe poarta criticii cu volumul Apocaliptica textului, aparut la Editura Palimpsest.

Despre ultimii douazeci de ani de literatura si tendintele care o bantuie s-a vorbit la Libraria Caligraf, unde Octavian Soviany, cunoscut ca prozator, poet, dramaturg a intrat pe poarta criticii cu volumul Apocaliptica textului, aparut la Editura Palimpsest. Cartea continua demersurile initiate de autor in Textualism, postmodernism, apocaliptic 1 si 2 ( Editura Pontica, 2000 si 2001 ), respectiv in Experiment si angajare ontologica, lucrare publicata la Gramar in 2002. „ Soviany intreprinde aici o ampla investigatie analitica in doua directii: prima ar fi o cartografiere a teoriei si practicii textualiste, a doua studiaza topografia lumii nihilocentriste. Sunt sistematizari extrem de utile, abordari din perspectiva stricta a literaturii, dar si din aceea mai larga a unei istoriii culturale”, a remarcat prozarorul timisorean Daniel Vighi la intalnirea moderata de Robert Serban, eveniment la care au participat Serban Foarta, Viorel Marineasa,  Lucian Alexiu, Eugen Bunaru,Daniela Ratiu.

m-am simtit foarte onorat si rasfatat. a iesit excelent. iar revederea atat de cordiala cu maestrul Serban Foarta m-a emotionat peste masura.

PS nu stiu de ce stau in titlu literele alea asa incalecate dar mi se pare misto si le las asa… ce sa fim doar sclavii coerentei?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: