„April e cea mai crudă din lunile anului”

versul meu predestinat din TS Eliot.

e o luna foarte aglomerată din punct de vedere literar pentru mine. printre atatea activitati stau si ma intreb ce timp mai imi ramane de scris la kostas, care trebuie neaparat terminat pana in  septembrie cand va vedea lumina tiparului…

pai, sa le luam pe rand:

 • luna aprilie va fi luna mea si a Mirunei la Biblioteca de poezie, o initiativa a temerarului Un Cristian, caruia vreau sa ii si multumesc pentru eforturile pe care le depune neabatut pentru promovarea poeziei.
 • pe 16 aprilie de la ora 18 voi avea o lectură de poezie intitulată Plimbări prin oraşul lui Kafka la Muzeul Literaturii Romane in cadrul serilor de poezie si jazz organizate de Ioan Cristescu.
 • pe 21 aprilie voi sustine o lectura din romanul in lucru Viaţa lui Kostas Venetis la Institutul Blecher, fiind dealtfel prima dată după multi ani cand citesc in cenaclu proză (din Kostas am mai citit la cenaclul Euridice in 2005)
 • pe 27 aprilie voi avea o lectură la ICR Berlin din Scrisorile din arcadia (sunt foarte curios cum vor suna in germană) plus un ciclu dedicat Norei si zonei Stuttgarter Platz. un eveniment literar care ma onoreaza si ma sperie putin, a propos de dimensiunea asta internationala a scrisului meu. revederea Berlinului va fi insa o mare bucurie.
 • pe 29 aprilie de la ora 19.30 voi prezenta alaturi de alti invitati in cadrul poeticilor lui Razvan Ţupa minunatul op culinaro-poetico-erudit al lui Octavian Stoica, De-ale gurii din bătrâni.
 • pe 30 aprilie voi susţine o conferinţă în cadrul proiectului USR Mitologiile urbane şi literatura despre Bucureştiul interbelic şi gastronomic (tot pe urmele lui O Stoica)
 • plus ca intre timp voi mai imbatrani cu un an

si cum sa nu fie April cea mai crudă dintre lunile anului… si Scrisorile din arcadia sunt scrise (si traite) tot intr-un aprilie.

un Paşte luminat să aveti!

Publicitate

3 răspunsuri sa “„April e cea mai crudă din lunile anului””

 1. …aşadar T.S. a avut de două ori dreptate: april e crud, dar scoate şi liliac nou din pământul mort (după cum se vede)! 🙂
  Paşti fericite!

 2. […] si mai sunt multe evenimente ale lui O care va fi foarte mediatizat luna asta dar cred ca ii prinde bine. (programul complet aici) […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: